Перелік основних діючих нормативно-правових актів, що відносяться до організації харчування у дошкільних навчальних закладах:

Конституція України

Закон України «Про освіту».

Закон України «Про дошкільну освіту» від 01.01.2021 №2628 ІІІ із змінами та доповненнями (ст.35 «Організація харчування дітей у дошкільному навчальному закладі»).

Закон України «Про забезпечення санітарного та епідеміологічного благополуччя населення» від 24.02.2002 №4004-ХІІ:

Ст.20 «Умови виховання та навчання»:

Ст.17 «Вимоги до продовольчої сири вони і харчових продуктів, умов їх транспортування, зберігання та реалізації»

Закон України «Про захист населення від інфекційних хвороб» (ст. 4, 11, 12, 21).

Закон України «Основи законодавства України про охорону здоров’я».

Закон України «Про охорону дитинства».

Закон України «Про забезпечення організаційно – правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування».

Закон України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від 21.03.2021 №771/97-ВР.

Закон України «Про дитяче харчування» від 01.01.2021 №142-V

Закон України «Про захист прав споживача» №3682- ХІІ від 15.01.1994

Інструкція з організації харчування дітей у дошкільних закладах зі змінами затвердженими наказом Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, Міністерства охорони здоров’я України 26.02.2013 3202/165.

Постанова КМ 305 Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку

Кiлькiсть переглядiв: 174

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.