Тиждень безпеки

З 24 по 28 квітня 2017 року в ДНЗ "Берізка" відбувся тиждень безпеки.

В дошкільному закладі були розроблені заходи з питання організації безпеки життєдіяльності дітей, формування основ безпечної поведінки.

Робота з реалізації визначених завдань здійснювалась у трьох напрямках: з педагогами, дітьми, батьками.

З метою обізнаності педагогів у питаннях безпеки життєдіяльності дітей дошкільного віку були розроблені пам’ятки з питань безпеки життєдіяльності та правил надання першої медичної допомоги постраждалим від нещасних випадків. Було організовано практичне відпрацювання планів евакуації людей на випадок виникнення надзвичайної ситуації та практичні навчання з працівниками за темою: «Надання першої медичної допомоги постраждалим на воді, у результаті пожежі та побутових травм, дії за сигналами оповіщення про загрозу виникнення НС різного характеру». Опрацьована нормативно-правова документація, проведена робота по оновленню наочної агітації, документації та матеріально-технічної бази навчального закладу з цивільного захисту, відповідно до вимог Кодексу Цивільного захисту.

З метою формування та закріплення у дітей правил безпечної поведінки в довкіллі, побуті, використовувалися такі форми роботи як: бесіди, читання художніх творів, розгляд ілюстрацій, інсценізації, моделювання проблемних ситуацій, рухливі та дидактичні ігри, екскурсії.

Були проведені:

- тематичні заняття: «Дорога та вулиця до будинків тулиться», «Життя маємо – за нього відповідаємо»;

- обігравалися ситуації «Де хто ходить, де хто їздить», «Пожежа в казці»;

- сюжетно- рольові ігри «Лікарня», «Подорож до лісу потягом», «Ми рятівники»

- бесіди: «Щоб не сталося лиха», «Бджоли, мурахи та інші комахи», «Які природні явища небезпечні для людини», «Правила безпечної поведінки»

- виготовлення плакату на тему: «Острівець безпеки»

- проводилися прогулянки –походи «До світлофора», «Вулицями мого міста»

У вихованців велику зацікавленість викликала екскурсія до місцевого підрозділу Державної служби України з надзвичайних ситуацій для проведення навчання правилам безпеки життєдіяльності та набуття практичних навичок щодо дій в небезпечних ситуаціях. Завдяки цій екскурсії діти ознайомилися з роботою рятівної служби.

Діти старшого дошкільного віку брали участь в виставці малюнка «Безпека дитини». У формі цікавої музичної розваги, діти старших груп закріплювали знання про правила поводження в природі, зокрема в лісі, біля водойми.

Метою роботи з батьками було залучення їх до формування у дітей навичок безпечної поведінки та ознайомлення з порядком дій під час надзвичайних ситуацій.

Взаємодія з батьками організована через такі форми роботи як:

- інформаційні бюлетні «На вулиці не тільки гра, на вулиці можлива небезпека», «Небезпечна погулянка»

- бесіди: «Дитина та природа», «Правила поведінки для дітей і дорослих під час екстремальних ситуацій»;

- інформаційний матеріал по темі: «Безпека життєдіяльності дитини»;

- виготовлення папок-ширм « З вогнем не жартуй!», «Обережно дорога», «Правила безпечної поведінки», «Безпека у побуті»

Проведені заходи дали змогу підвищити ефективність засвоєння дітьми правил безпечної поведінки та удосконалити теоретичні та практичні навички педагогічних працівників дошкільного закладу щодо дій в умовах надзвичайних ситуацій.

27 квітня 2017 року було проведено практичне тренування з евацуації із приміщення дошкільного навчального закладу у ході моделювання уявної ситуації "Пожежа".


Галерея "евакуація 2017"

Кiлькiсть переглядiв: 226

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.